НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 2 бр.
мед – 1/2 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
олио – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
канела – 1 с.л.
брашно – 400 – 450 г
пудра захар – 200 г
белтък – 1 бр.
лимонов сок – 2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се на ръка. Добавят се захарта, медът и олиото (в тази последователност). Разбива се. Добавя се канелата.
Брашното се пресява отгоре заедно със содата. Замесва се меко тесто, което трябва да не лепне.
Тестото се разточва и с помощта на формички се изрязват курабийки.
Подготвят се тавички с хартия за печене. Нареждат се курабийките. Пекат се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 7 – 12 минути, зависи от дебелината на меденките.
За украсата се прави захарна глазура – разбивате белтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Ако сместа е много течна, се добавя още пудра захар, а ако е много гъста – още малко лимонов сок.
Сместа се слага в найлонка. Реже се малка дупчица, за да се използва като шприц. Украсяват се готвите курабийки.
Трябва да се остави да изсъхне украсата.