Меденки с мармалад

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • яйца – 2 бр. пресни
  • захар – 1 ч.ч. кристална
  • олио – 1 ч.ч.
  • мед – 2 с.л. течен
  • сода бикарбонат – 1 к.л.
  • ябълков оцет – 1 к.л.
  • канела – 1 пакетче
  • брашно
  • мармалад – от шипки или сливи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В съда, в който ще замесваме тестото, сипваме оцета и содата и към тях прибавяме 2 супени лъжици течен мед.

Постепенно добавяме и другите съставки – 2 яйца, 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша олио, 1 пакетче канела и с брашно колкото поеме (приблизително 400-500 г) замесваме тесто.

Разточваме върху набрашнена повърхност кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме кръгли меденки. На половината от тях изрязваме дупчици с широка сламка (сламка за пиене на сок).

Меденките подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме в силна фурна – 180-200 градуса за 5-6 минути или до готовност. Внимаваме да не се препекат. Изпечените меденки охлаждаме и слепваме по две с мармалад.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *