Меденки с шоколад

Необходими продукти

  • 120 г яйца – 2 големи
  • 150 г мед
  • 60 г захар
  • 60 г кафява захар
  • 230 г брашно + 50 г за доомесване
  • 2 г сода
  • 3 г бакпулвер
  • 100 г олио
  • прашинка сол
  • канела
  • 200 г натурален шоколад за потапяне
  • мармалад

Начин на приготвяне

loading...


  1. Разбийте яйцата заедно със захарта и меда до пухкав крем.
  2. След това при непрекъснато разбиване, налейте олиото на струя.
  3. Пресейте брашното заедно със содата, бакпулвера, канелата и една малка щипка сол.
  4. Прибавете брашното към яйчената смес на няколко пъти. Разбъркайте добре, за да може да се смеси хубаво.
  5. Ако сместа е прекалено течна, прибавете още малко брашно, за да може да се задържи, когато шприцовате (може и с лъжица).
  6. Оставете за няколко минути да поеме брашното.
  7. Шприцовайте върху хартия за печене с помощта на сладкарски пош или лъжица.
  8. Оформете меденки с размер около 6 – 7 см.
  9. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса с вентилатор около 8 – 10 минути.
  10. След като изстинат, потопете и декорирайте с шоколад. Ако ги направите по-малки, можете да ги слепите с мармалад или крем. gotvenezanachinaeshti.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *