Необходими продукти
- 120 г яйца – 2 големи
- 150 г мед
- 60 г захар
- 60 г кафява захар
- 230 г брашно + 50 г за доомесване
- 2 г сода
- 3 г бакпулвер
- 100 г олио
- прашинка сол
- канела
- 200 г натурален шоколад за потапяне
- мармалад
Начин на приготвяне
loading...
- Разбийте яйцата заедно със захарта и меда до пухкав крем.
- След това при непрекъснато разбиване, налейте олиото на струя.
- Пресейте брашното заедно със содата, бакпулвера, канелата и една малка щипка сол.
- Прибавете брашното към яйчената смес на няколко пъти. Разбъркайте добре, за да може да се смеси хубаво.
- Ако сместа е прекалено течна, прибавете още малко брашно, за да може да се задържи, когато шприцовате (може и с лъжица).
- Оставете за няколко минути да поеме брашното.
- Шприцовайте върху хартия за печене с помощта на сладкарски пош или лъжица.
- Оформете меденки с размер около 6 – 7 см.
- Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса с вентилатор около 8 – 10 минути.
- След като изстинат, потопете и декорирайте с шоколад. Ако ги направите по-малки, можете да ги слепите с мармалад или крем. gotvenezanachinaeshti.com