Мениджърът на „Пирин“ У. Фийни се завърна „на патерици“ за подготовката в очакване на трансфери, орлетата взеха петрички голмайстор на ЦСКА 1948

Мениджърът на „Пирин“ Уорън Фийни се завърна с неколкодневно закъснение в Благоевград след празниците и с очакване на трансфери. Специалистът нямаше проблеми с полета до България, тъй като предвидливо хвана самолета от  страна, членка на Европейския съюз, и не се наложи да бъде карантиниран.

Часове след пристигането си северноирландският наставник представи петричкия нападател Андон Гущеров, който парафира със зелено-белите за година и половина. „Много съм доволен от привличането на Андон. Търсехме футболист с неговите характеристики, който може да играе на различни позиции в атака”, заяви У. Фийни.

„Завръщам се в „Пирин” с надеждата да помогна на отбора да спечели промоция в елита. Надявам се, че с общи усилия ще успеем да изпълним целта”, коментира доскорошният голмайстор на елитния ЦСКА 1948 А. Гущеров.

С известни перипетии „на патерици“ пристигна и халфът Конър Хендерсън. Наставникът на орлетата за пореден път засипа с комплименти подопечните си, но същевременно предупреди, че се намират по средата на пътя. „Ще има още нови играчи, може би един-двама, които да вдигнат конкуренцията в отбора. Надявам се, че ще дойдат скоро. Всеки треньор търси подобрение в състава си. Щастлив съм, че футболистите ми се представиха фантастично през есента. Да се работи с тези момчета е удоволствие. Нямах търпение да се върна и да започна работа. Виждам, че всички са спазвали режима и са изпълнявали индивидуалните програми по време на прекъсването. Все пак за генерални изводи е рано, защото още сме във встъпителен етап. Не спирам да напомням на играчите, че не сме постигнали абсолютно нищо и ни предстои цял един полусезон. Искам да започнем пролетта по начина, по който завършихме първия дял от първенството. Това означава, че трябва да работят още по-здраво, тъй като са само на половината на пътя. Няма да е лесно до края. Казвал съм го и преди, че не съм голям фен на приятелските срещи. За мен те си остават просто тренировъчни мачлета. Ще започнем по-плавно, но с наближаването на първенството ще срщнем съперници от по-висока класа. Надявам се, че привържениците ще могат отново да бъдат на мачовете, да има атмосфера на трибуните като тази от двубоите с „Берое“ и „Миньор“. Дано успем да ги зарадваме и да постигнем онова, което всички желаем“, бяха първите думи на Фийни след завръщането.

Северноирландецът все още не е решил кой измежду досегашните трима вратари в първия отбор е излишният след привличането на Димитър Шейтанов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *