Необходими продукти:
Свинско филе – 600 г
Чесън на прах – 1 чаена лъжица
Червен пипер – 1/2 чаена лъжица
Сол – 1/2 чаена лъжица
Черен пипер – 1/4 чаена лъжица
Мащерка – 1/2 чаена лъжица
Лук – 1 глава
Зехтин – 2 супени лъжици
Гъби – 6 бр
Чесън – 1 скилидка
Мащерка – 1 щипка
Черен пипер
Кашкавал – 50 г
Бекон – 110 г
Картофи – 4 бр
Сол
Червен пипер – 1/2 чаена лъжица
Чесън на прах – 1/2 чаена лъжица
Зехтин
Черен пипер
Чили сос – 1 супена лъжица
Ябълков оцет – 1 и 1/2 супен лъжица
Соев сос – 2 супени лъжици
Мед (или кленов сироп) – 2-3 супени лъжици
Горчица – 1 чаена лъжица
за соса
Пера от зелен лук – 50 г
Чесън – 1 скилидка
Кисело мляко – 100 г
Черен пипер
Сол
Начин на приготвяне:
Правим разрез по дължината на филето. В купа добавяме чесън на прах, червен пипер, сол, черен пипер, мащерка и разбъркваме. Поръсваме филето с подправките от двете страни. Поставяме месото в тава, покрита с хартия за печене.
Нарязваме лука и гъбите на едро и ги запържваме за 4 минути на умерен котлон. Пресоваме скилидката чесън и запържваме за 1 минута на умерен котлон. Овкусяваме със сол, мащерка, черен пипер и разбъркваме. Разпределяме гъбите и лука по разреза на филето. Добавяме настърган кашкавал.
Увиваме филето с бекон. Нарязваме картофите и ги овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах, зехтин и разбъркваме. Разпределяме картофите около месото. Печем в предварително загрята фурна на 190°C за 30 минути.
В тиган добавяме чили сос, ябълков оцет, соев сос, мед, горчица, разбъркваме и готвим за 2 минути на слаб котлон. Изваждаме месото от фурната и го намазваме обилно със соса. Запичаме на 250°C за 5 минути.
В купичка добавяме нарязаните на ситно пера от зелен лук, пресоваме скилидката чесън, добавяме киселото мляко и овкусяваме със сол и черен пипер. Сервираме месото и картофите и заливаме с малко сос.domashnakunyasdani.com