Необходими продукти:
1.5 кг месо от бут
2 бр. глави лук
500 г моркови
6-7 бр. картофи
500 г зелен боб
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
сол
олио
Начин на приготвяне:
Месото се измива, подсушава се и се нарязва на едри късове. Подрежда се в гърнето, долива се вода, колкото да го покрие, слага се нарязания на много ситно лук, солта, червения пипер и чубрицата. Гърнето се затваря и се слага в студена фурна. Включва се на 200С градуса и ако е говеждо, се пече 2 часа, а съответно малко по-малко за агнешко или свинско, около час и половина. Картофите и морковите се обелват и нарязват на едро. Зеленият боб се почиства от връхчетата и евентуално се нарязва също на едро. Всичко се добавя в гърнето при месото, разбърква се и се захлупва отново. Пече се още един час.