Мигелитос

Продукти

бутертесто-400 гр.
брашно за разточване
пудра захар за поръсване

за крема:
прясно мляко-600 мл.
захар-180 гр.
ванилия-10 бр..
царевично нишесте-3 с.л
жълтъка-4 бр.
пръчка канела-1 бр.
кората от 1 лимон

Начин на приготвяне

Разстиламе бутер тесто върху набрашнен плот и го разточваме тънко по оригинална рецепта. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см.. Слагаме хартия за печене. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят.

Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта.Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като крема е готов го махаме от котлона. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади.Разбъркваме често. След като са се охладили битерките ги режем през следата с подходящ нож. С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната. Най – накрая поръсваме с пудра захар.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *