
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница – 1 кора (Одрински)
- картофи – 4 бр. средно големи
- зелен лук – 1 стрък
- джоджен – 2 стръка пресен
- сол
- олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се измиват добре и се сваряват цели (20-25 минути), след което се прецеждат, оставят се в студена вода да поизстинат и се обелват.
След като сме обелили картофите ги настъргваме с едро ренде и прибавяме към тях измитите и нарязани на ситно лук и джоджен (само листата), сол на вкус и малко масло (10 г), разбъркваме.
Кората (за баница) разрязваме така че да се получат шест квадратчета, във всяко от тях слагаме по малко от плънката и завиваме на мънички банички.
Печем ги в нагорещен тиган, като преди да ги сложим в тигана ги мажем с малко олио. След като се изпекат от едната страна ги обръщаме. Изваждаме върху салфетка.