Мини картофени банички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 1 кора (Одрински)
  • картофи – 4 бр. средно големи
  • зелен лук – 1 стрък
  • джоджен – 2 стръка пресен
  • сол
  • олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Картофите се измиват добре и се сваряват цели (20-25 минути), след което се прецеждат, оставят се в студена вода да поизстинат и се обелват.

След като сме обелили картофите ги настъргваме с едро ренде и прибавяме към тях измитите и нарязани на ситно лук и джоджен (само листата), сол на вкус и малко масло (10 г), разбъркваме.

Кората (за баница) разрязваме така че да се получат шест квадратчета, във всяко от тях слагаме по малко от плънката и завиваме на мънички банички.

Печем ги в нагорещен тиган, като преди да ги сложим в тигана ги мажем с малко олио. След като се изпекат от едната страна ги обръщаме. Изваждаме върху салфетка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *