Мистерии около смъртта на Кърт Кобейн! Файлове на ФБР отричат самоубийство

На 8 април през далечната 1994 година, фронтменът на „Нирвана“ Кърт Кобейн беше открит мъртъв в дома си в Сиатъл, като полицията заключи, че рок звездата се е самоубил с изстрел в главата. Но много фенове остават неубедени и търсят „истината“ от десетилетия.

Близо 30 години след смъртта на певеца, Федералното бюро за разследване (ФБР) публикува файлове, описващи някои странни факти около мистериозната кончина на музиканта.

Документът от 10 страници съдържа няколко писма, изпратени до бюрото през различни години, в които се иска агентите да разгледат отново смъртта на Кърт Кобейн през 1994 г., която е идентифицирана като самоубийство. Фенове вярват, че по отношение на смъртта на звездата има „голяма несправедливост“, твърдейки, че Кобейн вероятно е бил убит и дори че имат „доказателства“, потвърждаващи това.

В писмо, получено между 2006 и 2007 г., се твърди, че макар че „първоначално се е смятало и все още се смята за истина, че той се е самоубил, има доказателства, че той е бил убит“. Според автора на писмото, който се притеснява, че „убиецът“ на Кобейн е „все още е на свобода“, липсата на отпечатъци по пистолета е довела до заключението, че звездата от „Нирвана“ е сложил сам край на живота си. Нещо повече, самоубийствената бележка, намерена до мъртвото му тяло, „изглежда е добавена след това“, като част от мислите му за самоубийство е написана „с друг почерк“, твърди авторът. Лицето също така твърди, че вдовицата на Кобейн Кортни Лав е действала по „странен начин“ по време на смъртта му.

„Това са повече от достатъчни доказателства за възобновяване на делото и промяна на причината за смъртта от самоубийство в убийство“, аргументира се авторът, чието име е променено от ФБР, добавяйки, че „полицията, която се е заела със случая, никога не е гледала сериозно на разследването като убийство.“

„Несъответствия“

В друга бележка от 24 септември 2003 г. загрижен фен казва, че има „много въпроси без отговор и несъответствия“ относно смъртта на Кобейн.

Лицето цитира предполагаеми коментари от калифорнийски частен следовател, нает от Кортни Лав през 1994 г. в опит да открие съпруга й седмица преди той да бъде намерен мъртъв.

„Въз основа на информацията, която е събрал, следователят също смята, че съпругата на Кобейн има нещо общо с това“, твърди фенът.

Смята се, че частният следовател, споменат в писмото, е Том Грант – въпреки че името му е променено е разкритите документи, по-късно то се появява в друга част от файловете.

Предполагаемите „фалшиви“ бележки за самоубийство и „несъответствия“, открити от Грант при търсенето на Кобейн в дома му в Сиатъл само ден преди да бъде открито тялото му, са споменати и във факс, изпратен до офиса на ФБР от продуцентите на „Неразгадани мистерии“, телевизионно предаване, което по това време е снимало документален филм за смъртта на звездата.

Според записите на ФБР, те не са имали какво да кажат на разтревожените фенове. В отговор в стандартен формуляр, който се появява три пъти в документа от 10 страници, бюрото казва, че разследването на смъртта на музикалната легенда не е в тяхната юрисдикция.

„Оценяваме загрижеността ви, че г-н Кобейн може да е станал жертва на убийство. Въпреки това повечето разследвания за убийства/смърт обикновено попадат в юрисдикцията на държавните и местните власти“, отговорят тогава служителите. „Въз основа на информацията, която предоставихте, не можем да установим нарушение на федералния закон в рамките на разследващата юрисдикция на ФБР.“

27-годишният Кърт Кобейн е открит мъртъв в дома си на булевард „Лейк Вашингтон“ в Сиатъл на 8 април 1994 г. от местния електротехник Гари Смит само няколко дни след като е изписан от рехабилитационен център. Твърди се, че Кобейн е починал три дни преди това, на 5 април, от самонанесен изстрел. До тялото му е открита загадъчна самоубийствена бележка, която съдържа голяма концентрация на хероин и следи от лекарство, което лекува тревожност. /БГНЕС, „Спутник“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *