Млади кулинарни таланти от Разлог с куп награди от състезание в Анталия

С изключително представяне и множество отличия ученици от Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ прославиха България на международната сцена, участвайки в престижното кулинарно състезание Gastro Erasmus+Culinary Competition 2025 в Анталия, Турция.
Участието на младите кулинари в състезанието им предостави уникална възможност да усъвършенстват своите умения, да обменят опит с връстници от различни държави и да черпят вдъхновение от многообразието на световната кухня.
С усет към детайла и демонстрирайки истински професионализъм, възпитаниците на РПГ „Никола Стойчев“ представиха богатството на българската кулинарна традиция пред международно жури и публика.


Състезанието беше оценявано от утвърдени професионалисти, а България бе достойно представена пред съдиите. Българските участници от Разлог се отличиха с множество награди в различни категории:
Категория „Десерти“: Михаела Михайлова – златен медал; Яница Костадинова – сребърен медал; Атанас Галчев – бронзов медал.
Категория „Основни ястия“: Миланка Николова – сребърен медал; Илиян Пулин – бронзов медал.
Категория „Рибни ястия“: Виктория Тренчева – сребърен медал; Иво Халевачев – бронзов медал.
Категория „Паста“: Цветелина Йорданова – сребърен медал; Кирил Аргиров – бронзов медал; Борислава Арабаджиева – бронзов медал.
ИВАН ИВАНОВ



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *