Млечна баница с карамелен сироп

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 1 и 1/2 ч.ч. + 3 с.л. за карамела
  • прясно мляко – 1 л
  • ванилия – 1 бр.
  • юфка – 1 пакет домашна
  • краве масло – парченца
  • вода – 1 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа разбиваме 5 яйца. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия и 1 л прясно мляко.

В тава изсипваме един пакет домашна юфка.

Заливаме със сместа, поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 20-25 минути. Оставяме да изстине.

В касерола слагаме 3 с.л. захар. Карамелизираме. Добавяме постепенно 1 ч.ч. вода, бъркайки непрекъснато.

Варим 3-4 минути и с горещия сироп заливаме вкусната млечна баница. Оставяме да поеме сиропа.

Сервираме в чиния. С кръгъл ринг изрязваме от баницата. Поставяме в средата на чинията.

Отгоре слагаме топка сладолед и декорираме млечната баница с карамелен сироп с фигурки от карамел. В случая – и с голяма пеперуда и нишки.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *