
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 5 бр.
- захар – 1 и 1/2 ч.ч. + 3 с.л. за карамела
- прясно мляко – 1 л
- ванилия – 1 бр.
- юфка – 1 пакет домашна
- краве масло – парченца
- вода – 1 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа разбиваме 5 яйца. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия и 1 л прясно мляко.
В тава изсипваме един пакет домашна юфка.
Заливаме със сместа, поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 20-25 минути. Оставяме да изстине.
В касерола слагаме 3 с.л. захар. Карамелизираме. Добавяме постепенно 1 ч.ч. вода, бъркайки непрекъснато.
Варим 3-4 минути и с горещия сироп заливаме вкусната млечна баница. Оставяме да поеме сиропа.
Сервираме в чиния. С кръгъл ринг изрязваме от баницата. Поставяме в средата на чинията.
Отгоре слагаме топка сладолед и декорираме млечната баница с карамелен сироп с фигурки от карамел. В случая – и с голяма пеперуда и нишки.