НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 1 пакет пудинг Ванилия на прах
- • 1 пакет пудинг Шоколад на прах (или ягода, малина или друг по избор)
- • 1 л прясно мляко
- • 8-10 с.л. захар
- • 6 листа желатин
- • 2 ванилии
- • 200 г горски плодове по избор
- • 2 с.л. ром (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕВ 2 купички със студена вода се накисват по 3 листа желатин. Сваряват се кремовете по отделно с по 1/2л мляко и 3-4 с.л. захар (както е по указанието). Във ваниловия крем се слага още 1 ванилия. В горещите кремове се слага изстисканият желатин (по 3 на крем) и се разбърква до стапяне. Стъклена купа се изплаква със студена вода и в нея се наливат кремовете, като се редуват. Оставя се да изстине, слага се в хладилник. Плодовете се пюрират и подправят със захар, 1 ванилия, по желание ром. Крема се обръща в поднос, реже се на порции и се поднася с плодовият сос.
loading...