НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
карфиол – 250 г
броколи – 250 г
кайма – 250 г
домати – 200 г консерва
лук – 1 глава
универсална подправка – 1 с.л.
черен пипер – ¼ ч.л.
кимион – ¼ ч.л.
червен пипер – 1 ч.л.
яйца – 2 яйца
заквасена сметана – 200 г
кашкавал – 50 г
олио – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган се поставя олиото, да се сгорещи. Прибавя се лукът, нарязан на ситно, и каймата да се задушат. Подправя се с подправките.
Разбърква се и се прибавя доматеното пюре. Оставяме на тих огън за десетина минути.
Карфиола и броколите измиваме, почистваме нарязваме на ситни парчета в тавичка. Върху тях поставяме плънката от кайма и лук.
Добавяме ¼ ч.ч. вода и печем на 200 °C до омекване на зеленчуците за около 20 минути. През това време приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и настъргания кашкавал.
Заливаме различната мусака и печем още 15 минути във фурната или до приятен загар на заливката.
Готовата мусака от броколи и карфиол оставяме леко да се охлади и се реже на квадрати.