Мус с лимон и портокал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • жълтъци – 4 бр.
  • белтъци – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • шоколад – 50 г
  • лимони – кора от 1
  • портокали – кора от 1
  • лимонов сок – 4 с.л
  • портокалов сок – 4 с.л
  • желатин – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме солта, половината захар и желатина.

Разбиваме жълтъците и доливаме 4 с.л вода, лимоновия и портокаловия сок. Добавяме сместа при желатина и разбъркваме. Оставяме на котлона 5 минути на водна баня.

Сваляме от котлона и добавяме коричките. Оставяме да изстине и прибираме в хладилника, докато се сгъсти.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и добавяме останалата захар.

Постепенно я добавям към жълтъчената смес и разбъркваме леко. Сипваме муса в чаши и оставяме в хладилник.

При сервиране настъргваме шоколад.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *