
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- жълтъци – 4 бр.
- белтъци – 4 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- шоколад – 50 г
- лимони – кора от 1
- портокали – кора от 1
- лимонов сок – 4 с.л
- портокалов сок – 4 с.л
- желатин – 1 с.л.
- сол – 1 щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме солта, половината захар и желатина.
Разбиваме жълтъците и доливаме 4 с.л вода, лимоновия и портокаловия сок. Добавяме сместа при желатина и разбъркваме. Оставяме на котлона 5 минути на водна баня.
Сваляме от котлона и добавяме коричките. Оставяме да изстине и прибираме в хладилника, докато се сгъсти.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и добавяме останалата захар.
Постепенно я добавям към жълтъчената смес и разбъркваме леко. Сипваме муса в чаши и оставяме в хладилник.
При сервиране настъргваме шоколад.