
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори за баница – 300 г печени на сач
- краве масло – 50 г
- олио – 20 мл
- яйца – 3 броя
- сирене – 200 г натрошено
- кисело мляко – 200 г
- сода бикарбонат – 2 щипки
- сол – 2 щипки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Фурната се загрява на 170 градуса без вентилатор. Форма за мъфини с 12 гнезда се намазва с масло.
От корите за баница се изрязват малки квадрати (8-10 см). Мажат се с разтопената мазнина и се подреждат по два в гнездата, като ъглите им трябва да се разминават.
Продуктите за пълнежа се сипват в купа и се разбъркват добре.
Добавят се останалите кори, нарязани на ленти. Плънката се разпределя в кошничките. Баничките се около 30 минути до готовност.