Мъфини с кашкавал и гъби

Необходими продукти:

  • 200 грама бяло брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 100 грама кашкавал, настърган на ситно
  • 100 грама гъби, нарязани на малки парчета
  • 2 яйца
  • 180 мл прясно мляко
  • 60 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе формички за мъфини, като ги намажете с малко зехтин.
  2. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и черния пипер.
  3. Добавете настъргания кашкавал и нарязаните гъби в сухата смес. Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
  4. В друга купа разбийте яйцата, млякото и зехтина.
  5. Постепенно добавяйте течната смес към сухата, като разбърквате нежно с дървена лъжица. Разбърквайте само докато се съчетаят съставките, без да прекалявате.
  6. Напълнете формичките за мъфини с тестото, като ги напълните до около 3/4 от височината им.
  7. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, или докато мъфините станат златисто-кафяви и се вдигнат леко.
  8. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят няколко минути преди да ги сервирате.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *