Необходими продукти:
- 200 грама бяло брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 100 грама кашкавал, настърган на ситно
- 100 грама гъби, нарязани на малки парчета
- 2 яйца
- 180 мл прясно мляко
- 60 мл зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе формички за мъфини, като ги намажете с малко зехтин.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и черния пипер.
- Добавете настъргания кашкавал и нарязаните гъби в сухата смес. Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- В друга купа разбийте яйцата, млякото и зехтина.
- Постепенно добавяйте течната смес към сухата, като разбърквате нежно с дървена лъжица. Разбърквайте само докато се съчетаят съставките, без да прекалявате.
- Напълнете формичките за мъфини с тестото, като ги напълните до около 3/4 от височината им.
- Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, или докато мъфините станат златисто-кафяви и се вдигнат леко.
- Извадете ги от фурната и оставете да се охладят няколко минути преди да ги сервирате.
