
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- круши – 2 броя
- брашно – 3 ч.ч.
- яйца – 3 броя
- захар – 1 ч.ч.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1 пакетче
- орехи – 1/2 ч.ч. смлени
- какао – 1 с.л.
- олио – 1/2 ч.ч.
- шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват, прибавя се захарта, киселото мляко. Постепенно се прибавя брашното с бакпулвера и какаото. Разбива се с миксер добре, налива се олиото. Крушите се пюрират отделно и се объркват със сместта, като се добавят и смлените орехи.
Към сместта се разбъркват и ситно натрошени парченца шоколад. Разпределя се във формички, застлани с намазнена хартия за печене. Пекат се на умерена фурна, докато бухнат и се цепнат.