НАДДАВАНЕ ЗА КОЛЕДНИ КЪЩИЧКИ В БЛАГОЕВГРАД! С топоферта от 9300 лв. и реплика „По-добре да дадем парите на общината, щом се опитват да изнудват“, Иво Митев-Скиф и Н. Христов наеха за 40 дни два павилиона до пощата

С топоферта от 9300 лв. без ДДС благоевградските търговци Николай Христов и Иво Митев-Скиф спечелиха тайното наддаване за двата коледни павилиона до сградата на пощата на площад „Г. Измирлиев“ в центъра на Благоевград, които ще работят само 40 дни. Търгът за общо 13 павилиона се проведе вчера следобед в общината и тръгна доста скучно, без обичайния плам, който всяка година предизвикват у ресторантьорите атрактивните площи. Скучното  офертиране на цени, близки до минималните, обявени от кметството, стана повод за подозрения в предварителни договорки между кандидатите. Емоционална реплика „По-добре да дадем парите на общината, щом се опитват да ни изнудват!“ на известния майстор на скарата Иво Митев-Скиф стана негласно доказателство за подобни предварителни действия.

Скиф реагира остро след отварянето на ценовите оферти на участниците в търга за наем на двата крайни павилиона с обща площ от 64 кв. м. Четири фирми предварително бяха декларирали, че ще участват в търга , но „Асева“ ЕООД на Ангел Петрунов и „Метабор” ЕООД с управител Борислав Методиев се отказаха от участие и на финалната права останаха да се състезават само ЕТ Николай Христов-Роки“ и ЕТ „Живко Дерменджийски-Дерма“, който загуби с предложение от 8200 лв.

„9300 лв. са много пари за един месец работа, с ДДС отиват към 12 000 лв“, не можаха да скрият изненадата си участници в наддаването за малките павилиони. Тръжната зала почти се опразни минута след солидната оферта, а спечелилият коментира, че ще са партньори с Иво Митев-Скиф на обекта.

Павилион за скара с площ от 40 кв.м и 8 квадрата място за скарите отпред с начална цена от 1993, 12 лв. без ДДС се нае от „Иван-21“ ЕООД на Георги Байрактарски, предложил 2070 лв.

От заявилите предварително участие 5 фирми не се включиха „Асева“ ЕООД и „Валери фешън“ ЕООД, „Старата България“ ЕООД на Николай Божков предложи 2010 лв., а ЕТ „Живко Дерменджиев-Дерма“ загуби с оферта от 2010 лв.

Втори павилион със същата големина и цена взе „Роки 1975“ с управител Росен Десподски за 2010 лв. Конкурентът му ЕТ „Живко Дерменджийски-Дерма“ предложи 2000 лв. без ДДС.

Само две фирми наддаваха и за два павилиона, обединени в едно помещение от 64 кв.м закрита и 16 кв.м открита площ, въпреки че четири бяха купили тръжни книжа. При начална цена от 3326, 84 лв. с оферта от 3340 лв. за победител в наддаването бе обявен „Метабор“ ЕООД, а втора остана „Алексов БГ“ ЕООД с 3330 лв.

Без конкуренция за пет павилиона от по 5 кв.м и с 2,5 кв.м открита площ за търговия с играчки и коледни подаръци бяха бяха семейство Надежда и Сергей Сукалински. С двете си фирми „Серги 05“ ЕООД и „ Крис-Н и С 2“ ЕООД те участваха и в петте търга и ги спечелиха с оферти за 364 лв. наем без ДДС при начална цена от 362, 90 лв.

Последният павилион с аналогична площ нае срещу 366 лв. Борис Станоев с хирма „Хепи Донът“ ЕООД , които традиционно предлагат понички и палачинки на коледния базар в Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *