Над 100 души протестираха в Дупница

Около стотина души, сред тях и юристи, се събраха на протест пред Съдебната палата в Дупница. Юристът Красимир Ранов разнасяше подписка срещу Ив. Гешев, в която се подписаха почти всички присъстващи.

Младият  фармацевт Симеон Георгиев се подписа в подписката и заяви: „Не може прокуратурата да се използва срещу неудобните хора. Аз искам по-спокоен живот“.

Продавачката в магазин Красимира Попова, обгърната с трибагреника, беше дошла на протеста с 10-г. си дъщеря. „Тук съм, на протеста, за по-добър живот на детето ми. Искам то да расте в спокойна среда. Аз ходя на протести по всички теми. Трябва да се надигнем и да си търсим правата. Държавата действа с двоен аршин, както и прокуратурата“, заяви Кр. Попова.

Млада жена направи впечатление на събралото се мнозинство. Тя стоеше по-настрани, но скандираше „Оставка!”. Оказа се, че това е Райна Радкова, която през 1997 г. на барикадите в Дупница заедно с дъщерята на Панчо Панайотов са подарявали цветя на изпратените полицаи да изгонят протестиращите. Сега работи като пиар в голяма столична фирма. Днес на протеста в Дупница беше дошла със сина си. Ето какво заяви тя пред „Струма“:

„Аз живея в София, но винаги се вълнувам какво става в родния ми град Дупница. В момента съм на гости и излязох на протеста да подкрепя съгражданите си, а и да изразя и своята позиция относно управлението на държавата“.

На протеста бяха бившият кмет на село Джерман от БСП Борислав Тасков и преподавателят в ЮЗУ Радослав Радославов. Те заявиха, че са на протеста като граждани, не като политически лица, тъй като Р. Радославов е зам. председател на Националното ръководство на Българска социалдемокрация.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *