Налазеният от Ковид-19 „Пирин“ оцеля в Радомир, превзе с голямо треперене върха за 24 ч

Налазеният от Ковид-19 „Пирин“ оцеля в Радомир с 2:1 срещу „Струмска слава“ и поне за 24 ч. отново превзе върха във Втора лига. Орлетата трепериха до последно, но все пак положиха с отличен третия си пореден тест навън  в отсъствието на капитана Николай Бодуров, Александър Бастунов, Димитър Митев, Джон Аийна, Петър Петров. Хората на Уорът Фийни не изневериха на традицията да предлагат инфарктни спектакли на своите привърженици, които при забраната за посещение на стадионите гледаха двубоя по телевизията. Ценните три точки подпечатаха Антон Карачанаков и Преслав Йорданов с 16-ия си гол в 16-ия мач за сезона във всички турнири. Привлеченият това лято от „Марек“ Николай Ганчев подхрани надеждите на домакините за позитивен резултат четвърт час преди края, вратарят Франческо Руберто обаче отчая противниковите нападатели. От пейката на „Славата“ награбиха словесно главния съдия Иво Андреев в няколко спорни ситуации, но не получиха желаното.

Радомирският наставник Владимир Димитров-Капело избра схема с трима централни бранители, двама халф-бекове, двама опорни халфове и три остриета. Другата му тактическа изненада бе изтеглянето на ексорлето Румен Сандев в зоната на дефанзивния полузащитник. Колегата му отсреща не изневери на познатото 4-2-3.-1, но с различни изпълнители. В рамката се появи швейцарецът Руберто, на  левия бек дебютира завърналият се преди няколко дни вкъщи именно от състава на вчерашния съперник Юлиян Попев, вдясно се премести играещият на неговата позиция Архан Исуф, а в ядрото на отбраната до Александър Дюлгеров застана излекуваният от травма в рамото Стилиян Николов. С лентата изведе гостите Станислав Манолев. Пиринци излязоха напред с първия си точен удар в срещата. Отправи го в 7-та мин. Карачанаков, който преодоля по диагонала Драгомир Петков. В 11-та мин. изстрел от фаул на Конър Хендерсън облиза лявата греда. В 15-та мин. нахъсаният Сандев едва не контузи съотборника си Александър Аспарухов в неволен сблъсък в центъра на терена. Красимир Станоев и Карачанаков подпалиха ръкавиците на вратаря на „Славата“ в рамките на 17-та мин., след което орлетата се прибраха в собствената половина и парираха всички опити на радомирци да излязат на стрелкови позиции. Преди почивката единствено Борислав Николов успя да стигне до удар към вратата в 39-та мин., но прекалено слаб и право в ръцете на Руберто.

Второто полувреме започна със страхотен пропуск на Аспарухов, изведен за отбраната очи в очи с вратаря. Червената лампичка светна за зелените и последва светкавичен отговор в 53-та мин., когато Попев центрира прецизно в наказателното поле и Йорданов с глава не остави шансове на Петков. След това се повтори сценарият от първата част, но с тази разлика, че натискът на домакините се засилваше прогресивно. В 63-та мин. смела намеса на Руберто в краката на двама нападатели предотврати връщане на интригата. Нямаше какво да стори обаче в 73-та мин.,след като Ганчев подложи крак близо до голлинията и прати топката в мрежата. В 76-та мин. Руберто спря с нарушение извън пеналта пробив на Марио Дилчовски и от лагера на „Струмска слава“ скочиха с искане да бъде изгонен, но реферът Андреев извади от джобчето си не червен, а жълт картон с презумпцията, че фаулираният не атакува директно вратата, а се движи успоредно на тъчлинията. В 89-та мин. швейцарският страж отрази опасен шут на резервата Китов и пълният комплект точки отпътува за Благоевград.

Преслав Йорданов

„СТРУМСКА СЛАВА“: Др. Петков, Дилчовски /78-Е. Иванов/, Д. Петков /59-Китов/, Борисов /74-Стоянов/, Костов, Тунгаров, Сандев, Г. Иванов,Аспарухов, Б. Николов, Ганчев.

„ПИРИН“: Руберто, Исуф, Ст. Николов, Попев, Дюлгеров, Хендерсън, Сп. Георгиев /90+1-Гощелиани/, Станоев, Пр. Йорданов, Манолев, Карачанаков.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Наставникът на „Славата“ Вл. Димитров: Класата реши мача

Старши треньорът на „Струмска слава“ Владимир Димитров не остана доволен от показаното от неговия тим срещу „Пирин“. „Естествено, че съжалявам. Закономерно загубихме, проспахме първото полувреме. Излязохме респектирани от противника. Играхме припряно. Не направихме нищо градивно през първото полувреме. Гостите си вкараха положението и поведоха. Второто полувреме показахме повече агресия и тръгнахме по-напред. Въпреки че получихме гол, продължихме и намалихме изоставането. В края дори можехме да спечелим и точка. Постоянно го говорим. Не влизаме концентрирани в мачовете. Не можем да намерим ритъма. Днес специално класата реши мача. Отборът на Пирин от три положения вкара две. Ние също имахме ситуации, но не успяхме да ги материализираме. Качеството на „Пирин“ е по-високо от нашето. Така губиш и мача. Имахме проблеми, както и те. Двама от най-силните ни футболисти не взеха участие по различни причини. Изключително ценни са, нямаме дълбочина на скамейката като благоевградчани. Абсолютно нормално е с оглед на бюджета. Според мен няма напрежение в съблекалнята ни. Последния кръг почиваме. Идва нов полусезон, ще си направим анализ. Ще вземем мерки и като селекция. Няма нищо притеснително. В това време обаче няма как да планираш нещо. Ще реагираме в зависимост от обстановката“, коментира радомирският Капело.

Мениджърът У. Фийни: За първи път виждам толкова лош терен, имаме нужда от нови попълнения

Мениджърът на пиринци Уорън Фийни не скри радостта си от победата, но прехвърли топката в полето на клубното ръководство с намек за активизиране през зимния трансферен прозорец. „Преди всичко съм емоционален, такъв бях и като футболист. Взехме много важна победа. Казах на футболистите без значение от играта, че трябва да спечелим трите точки. Мачът се игра на толкова лош терен, какъвто през цялата си кариера за първи път виждам. Разбира се, не всеки път когато атакуваме, може да се разпишем, загубихме концентрация особено през второто полувреме, което не ми хареса. Имахме много трудни две седмици с Ковид-19 в нашия тим. Искам да поздравя момчетата, сега нека си починат, да се видят със семействата си и после продължаваме. Имаме нужда от нови попълнения, искаме да завършим сезона там, където сме в момента. Искам да привличам още по-добри играчи от тези, които имаме, ще имам разговори с шефовете на клуба на тази тема“, заяви северноирландецът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *