Напук на извънредното положение, млади двойки от Разлог започнаха да сключват граждански брак

Напук на извънредното положение и на пандемията от коронавирус, млади двойки от Разлог започнаха да се женят. В Обреден дом – Разлог вчера е сключен първият брак след великденските пости. Въпреки невъзможността за сватба младата двойка е решила да узакони връзката си.

„Това говори за по-отговорно отношение на младите хора към семейството, защото бракът е най-вече отговорност, той не е само подпис“, казва обредникът Рени Рачева.

До края на тази седмица още две двойки са заявили желание да сключат брак.

„Всеки млад човек иска да изживее това важно събитие. Двойките, които подписаха и ще подпишат граждански брак тази седмица, споделят, че мечтаят за сватба и с нетърпение очакват края на извънредното положение и премахването на всички ограничения. Всички се надяваме това да е по-скоро и да се върнем към нормалния си начин на живот“, каза Рени Рачева. Тя не изключва вероятността и други двойки да предприемат тази стъпка.

Иначе десетки сватби в Разлог са отложени заради ситуацията в момента. Най-ранните дати са за втората половина на август, въпреки че и за тогава не е много ясно дали ще е разрешено. Други млади двойки са заложили на по-сигурно и са отложили сватбите си за идната 2021 година.

ЯНА ЙОРДАНОВА      

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *