Наследници на Марадона – 11 деца от 6 жени

Преди по-малко от месец аржентинецът навърши 60 години и няколко дни по-късно бе приет в болница в Буенос Айрес, за да бъде опериран от субдурален хематом. След завръщането си в дома си в град Ел Тигре в Буенос Айрес, Марадона почина в резултат на сърдечен арест. Неговата футболна кариера ще влезе в аналите на историята на красивата игра заедно с тази на Йохан Кройф и Пеле, но натовареният му личен живот също е бил обект на реки мастило, коментира „Венити Феър“.

С биография, която би дала сюжет за няколко филма, Диего оставя голямо потомство, по-специално 11 деца от шест различни жени. Но той не ги припознава едновременно. Диего-младши (35) е най-големият от тях. Младежът е роден през 1986 г., същата година баща му става световен шампион на Олимпийските игри в Мексико. Това е резултат от връзката между футболната звезда и италианката Кристиана Синагра, с която футболистът изживява страстен роман по време на престоя му в Неапол.

До 1995 г. той не е признат от Диего официално и той не го узаконява до 2016 г. Следвайки стъпките на известния си баща, Диего-младши е футболист, въпреки че в спортната си кариера той не отива по-далеч от шестия в Италианска дивизия. Освен това той беше част от италианския отбор по плажен футбол, който участва в Световното първенство през 2008 г. в Марсилия, Франция, в което беше вицешампион. Той е женен за италианската Нунция Пенино от 11 юни 2015 г., с която има две деца Диего Матиас (роден през април 2018 г.) и Индиана Никол (родена през октомври 2019 г.).

Далма Нереа (34) идва случайно само няколко месеца след доведения си брат Диего. Тя е по-голямата от двете дъщери, които Марадона има със съпругата си Клаудия Вилафанье от 1984 г. до развода им през 2003 г. Далма е актриса и триумфира както в аржентинското кино, така и в телевизията. Омъжена е за добре познатия ръгбист Ариел Калдарели.

Три години по-късно се ражда Джанина Динора (31), също дъщеря на Вилафанье. Младата жена е запалена по модата и преди пет години създаде своя собствена линия дрехи, наречена „Catharsis“. Джанина е добре известна в Аржентина, освен че е дъщеря на бога на футбола, тъй като беше съпруга от 2008 до 2012 г. на футболиста Кун Агуеро, от когото е сина й Бенхамин и който направи Диего дядо за първи път. Дъщеря му Далма го дари и с друга внучка, малката Рома, която боготвореше.

Въпреки че не беше призната от баща си до 2014 г. след тежка борба в съда, през 1995 г. се ражда Яна, резултат от кратката любовна история на аржентинеца с Валерия Сабалейн. Когато Яна навърши пълнолетие, тя реши да потърси баща си. Намери го в спортна зала в Палермо и от този момент нататък Марадона вече не искаше да се отделя от нея. Младата жена е модел и е позирала за някои марки бельо, а също и за марки нестандартни размери. Въпреки че връзката с баща й никога не е била близка и се е запознава с него като тийнейджър, тя винаги го защитава публично. „Знам, че има много осъдителна нагласа към него и че той е правил грешки, дори и с мен, но през последните години ги поправя“, каза тя пред „Сън“.

С двете си сестри, Далма и Джанина, тя никога не се разбира и след войната им през 2019 г. с Марадона заради приятелката му Росио Олива, Яна става големият съюзник на световния шампион. Всичко се случи само преди година, когато Джанина заяви, че баща й умира.

„Той не умира, защото тялото му е решило, те го убиват отвътре, без той да може да го осъзнае. Не вярвам в параметъра за нормалност, но това е далеч от реалността, която той заслужава. Молете се, моля ”, обясни тя. По това време Марадона иска да се срещне с изявленията на дъщеря си с видео в „Ютюб“, в което даде да се разбере, че е „по-жив от всякога“ и където обяви, че няма да остави нищо на децата си и че ще дари всичко, което е постигнал в кариерата си за благотворителна дейност.

Година преди Марадона да признае официално Яна се ражда Диего Фернандо. Момчето се появи на бял от повече от десетгодишната му връзка с Вероника Охеда. Марадона изостави майката на момчето, когато беше бременна, за да официализира годежа си с Росио Олива. Историята му е пълна с многобройни раздели и завръщания в продължение на няколко години. Въпреки че беше прекъсната за известно време, преди малко повече от година те възстановиха контактите си и беше обичайно да се види Диего Армандо да играе със сина си на „плей стейщън“ или футбол в дома си в Буенос Айрес.

Има и няколко деца, които Марадона никога не припознава, въпреки факта, че най-близките му винаги са казвали, че това никога не би му създало проблеми. Единият е Сантяго Лара, роден през 2001 г. Той е син на Наталия Гарат, красив модел, който се запозна с футболиста, когато е едва на 19 години. Младата жена почина, когато само на 23 години и преди да умре, призна на тогавашния си съпруг Марсело Фабиан Лара, който беше истинският баща на малкия Сантяго, защото израства, мислейки, че той му е баща. Един ден, когато бил на 13 години, разбрал от списание, че може да е син на бившия играч. След като навършва пълнолетие, той решава да подаде искова молба. Историята бе оповестена публично през 2016 г., когато самият младеж говори за това по аржентинската телевизия.

Миналата година адвокатът и дясната ръка през последните години на Марадона, Марсело Морла, разкри, че аржентинската звезда е готов да признае три деца, които е имал в Куба. Това са две близначки, Йоана и Лу, чиято майка е Адонай Фруто, с която Диего Армандо има връзка по време на престоя си в Куба от 2000 до 2005 г., за да се опита да се излекува от признатите си зависимости. Освен това, адвокатът споменава името на друг младеж, Хавиелито, 18-годишен и жител във Варадеро, въпреки че не иска да разкрива самоличността на майката и отказва съществуването на още един, за когото не са дадени повече подробности. Според Морла, футболистът им е давал пенсия за известно време, но през годините ги е виждал рядко.

В допълнение, също през 2019 г. името на Магали, друга предполагаема дъщеря на Диего, излезе наяве. Младата жена, която е осиновена като бебе, се събра отново с биологичната си майка няколко месеца преди това и , според разказа си по италианската телевизия, жената признава, че през 1995 г. е имала връзка с Марадона, от която е родена Магали. Въпреки че той инициира законовите процедури аржентинецът да се подложи на ДНК тест, не е известно дали го е направил преди смъртта си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *