Негърче с шоколад и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.ч. (може и кафява захар)
кисело мляко – 1/2 кофичка към 200 г
сода бикарбонат – 1 ч.л.
орехи – начупени на дребно количество по желание
олио – 3 с.л.
какао – 1 или 2 с.л.
течен шоколад – кафяв (може и бял) за намазване
брашно – 1 и 1/2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Захарта и яйцата се разбиват – може и на ръка, но по-добре с миксер.

Содата се слага в кофичката с кисело мляко и се разбърква (внимавайте, защото почва да кипи и да не прелее), прибавете я при забърканата смес.

Слагате брашното и олиото, разбивате и добавяте какаото.

При получаване на сместа добавяте орехите и ги разбърквате с лъжица.

Печете кекса на 180-200 °C в намазана и набрашнена тава.

След изпичане на сладкиша с орехи разтопявате течния шоколад и намазвате отгоре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *