Неприятна новина за Григор Димитров

Първата ни ракета Григор Димитров няма да вземе участие на ATP 500 турнира в Куинс, който ще се проведе от 14 до 20 юни. Причината е контузията, която Гришо получи по време на мача срещу Маркос Гирон в първия кръг на „Ролан Гарос“.

Сблъсъкът се развиваше много добре за българина, който спечели първите два сета, но в третия пропусна три поредни мачбола при резултат 5:1. По-рано в третата част Гришо започна да изпитва болка в гърба, която ставаше все по-силна с напредването на мача и му причиняваше огромни трудности при движението по корта. В крайна сметка първата ни ракета прекрати участието си в двубоя при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3, пише блиц.

Прегледите, през които е преминал Димитров, са показали, че има възпаление, което няма да заздравее до турнира в Куинс. Така българинът бе принуден да се откаже от участие в надпреварата, в която спечели титлата през 2014 г.

Димитров щеше да започне от квалификациите тази година. За последно той игра в пресявките на ATP турнир на надпреварата в Женева през 2019 г. с цел натрупване на игрова практика. Освен това първата ни ракета щеше да се включи и в турнира на двойки, където негов партньор щеше да бъде настоящият шампион в надпреварата Фелисиано Лопес.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *