Не спете от тази страна на леглото, за да имате спокоен сън

Влошаването на благосъстоянието ни често се свързва с неочевидни фактори. Учени от Великобритания предполагат, че дори страната на леглото, на която спим, влияе на здравето ни. Първоначално те си поставят за цел да определят връзката между страната в леглото, на която спим и качеството на почивката ни.  Учените стигат до заключението, че хората, които предпочитат да спят от лявата страна на леглото, си почиват по-пълноценно.
Според тях човек, който спи от лявата страна на леглото, получава много по-спокоен и дълбок сън.

В допълнение, тези хора са много по-малко склонни да страдат от безсъние, в сравнение с хората, които спят от дясната страна на леглото, цитира становището на организаторите на изследването в електронното списание Med-heal.

Наблюденията на лекарите и резултатите от специално проучване на респондентите показват, че хората, които спят от лявата страна на леглото, са с 4% по-склонни да се събудят сутрин отпочинали и в добро настроение в сравнение с другите, пише actualno.com.

В допълнение, изследователите стигат до извода, че спящите от лявата страна са с 9,5% по-склонни да покажат психическа стабилност: те по-често възприемат трудните житейски ситуации с положителна нагласа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *