Тези пилешки руладини определено ще ви станат любими. Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате.
Необходими продукти за пилешките руладини:
2 пилешки филенца
150 г топено сирене
100 г бекон
1 лук, нарязан на ситно
200 г гъби, нарязани
сол и черен пипер на вкус
растително масло за готвене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната си до 180°C.
В тиган на среден огън добавете малко растително масло и задушете нарязания на кубчета лук и нарязаните гъби, докато омекнат и леко покафенеят. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете настрана леко да се охлади.
Вземете всяко пилешко филе и внимателно го сплескайте с чук за месо между два листа найлоново фолио до еднаква дебелина за по-лесно навиване.
Върху всяко сплескано пилешко филе намажете слой топено сирене. Върху сиренето се поръсва сотираната смес от гъби и лук.
Навийте внимателно всяко пилешко филе, като обхванете плънката. Увийте ги в бекон. Закрепете с клечки за зъби, ако е необходимо.
Поставете навитите пилешки филенца в намаслена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 45 минути.