Не сте яли по-вкусен чомлек

Чомлек – вълшебна симфония от вкусове – месо и стъклен мек лук, който с аромата на червени чушки допълва автентичния си вкус.

Необходими продукти за чомлек:

1,5 кг свинско или телешко месо, нарязано на кубчета

2 кг дребен лук

10 необелени скилидки чесън

200 г сини сливи без семките

3 сухи/пресни червени чушки

100 мл доматен сос

100 мл олио

2-3 дафинови листа

1 с. л червен пипер

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете месото за кратко в малко мазнина, долейте вода и оставете да къкри на слаб огън около 30 минути. През това време се добавят червените чушки и дафиновият лист.

След като месото заври, подправете течността на вкус, добавете необеления чесън на тънък слой, за да не се разпадне, след това добавете лука (цели) и сините сливи, след което разбъркайте.

Прехвърляме цялото съдържание на тенджерата в глинен съд, заливаме с гореща вода и доматен сос, затваряме с капак и оставяме да къкри два часа в загрята фурна на 220 градуса. След това махнете капака и оставете да се пече още десет минути.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *