Не яжте домати и краставици заедно – вредно е

Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си. Ето списък с популярни двойки храни, които са вредни за здравето при едновременна консумация. Доказано е, че тези продукти нарушават функционирането на стомашно-чревния тракт, причиняват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, ако се комбинират често.

Краставици и домати

Този зеленчук и плод, смесени в една салата, на практика лишават това ястие от витамин С. Освен това доматът е кисел продукт, а краставицата е алкална. Това означава, че докато стомахът отделя киселина за преработка на краставиците, доматите вече започват процеса на ферментация и следователно получаваме подуване на корема, въпреки приятния вкус.

Месо и картофи

Лекарите не препоръчват да се ядат тези храни заедно, тъй като алкалите неутрализират киселината, която нарушава храносмилателния процес и води до отлагане на токсини поради лошо усвояваната храна.

Риба и яйца

И двата компонента са протеинови храни, които трябва да се консумират разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци. Честото нарушаване на това правило може да доведе до гастрит, хроничен запек, стомашни язви или даже панкреатит.

Вино и десерти
Под въздействието на алкохола инсулинът започва да се произвежда по-активно в организма и ако в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава обикновените захари ще започнат да се превръщат в мастни натрупвания.

Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното – тогава здравето ви ще бъде в безопасност.БГНЕС

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *