НОВА КАДРОВА МЕТЛА В ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД! Петима кметски наместници сдават постовете, с подписка и заплаха за протести посрещат слуха за връщане на пенсионера Иван Николов в Горно Хърсово

Петима кметски наместници на села в община Благоевград са уведомени да предадат печатите и с това да сдадат поста, научи „Струма“. Това са управниците на селата Бучино и Лисия – Красимир Поповски, на с. Зелен дол – Александър Мановски, на с. Селище – Валери Байрактарски, на с. Мощанец – Младен Николов, и на с. Горно Хърсово – Иван Митов. Управлението на Бучино и Лисия се очаква да поеме бившият кмет на с. Рилци Живко Чукарски, който загуби надпреварата на изборите в родното си село от приятеля си от детинство Крум Крумов. Пенсионираният полицай Ангел Младенов се връща в кметството на с. Зелен дол, където бе по време на управленския мандат на общинския кмет Ат. Камбитов. Георги Атанасов, също бивш полицейски служител, ще решава проблемите на жителите на Селище. Бившият кмет на с. Покровник Методи Цонев, който управлява няколко мандата едно от най-големите благоевградски села, ще използва ръководния си опит в с. Мощанец. В Горно Хърсово жители и собственици на имоти най-бурно реагираха на мълвата, че 72-годишният Иван Николов, управлявал преди време селото в продължение на 4 мандата, отново се връща на кметския стол.

Ал. Мановски

Още преди около 2 седмици в деловодството на общината е внесена подписка със заплаха за протести срещу  назначението му, за което самият Николов, братовчед на екскмета К. Паскалев, се хвалел  из селото. Дали той ще поеме функциите на наместник, или кметът Илко Стоянов ще ги възложи на Евелина Христова, която е активен член на местното църковно настоятелство, ще стане ясно следващата седмица.

Красимир Поповски

Не е ясно още дали Добрин Хамбарджийски ще се върне като наместник на селата Габрово и Дебочица. Той сам напусна поста преди време, след като стана известно, че има фирма и по закон трябва да излезе от управлението й, но предпочете да остане в частния бизнес. Тогава със задълженията му бе натоварена кметицата на съседното село Лешко Галина Велкова.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Джумалия

    Избрахте си го Илко…сега какво искате? Той назначи за зам.-кмет на Благоевград пенсионер, вие се тревожите за пенсионерите в селата.

    Отговори
  2. Циганчето от мината

    Махат няколко пенсионера и едно младо момче, което ще бъде замемено от Пенсионер, но човек на Атанас Камбитов! Какъв такъв народ, като се връщат старите кадри на Камбитов и новите на ДПС? Добре, че Илко ще командва само две години!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *