Новият селекционер на националния отбор по футбол обяви целите си

Специалистът Ясен Петров беше представен официално като национален селекционер на България на пресконференция днес. Той позира с фланелката на представителния, предаде gong.bg.  

„Тръпка е, че съм пред вас отново. Осъзнавам с какво се захващам, но никога не съм бил далеч от българския футбол. В Китай на телевизора гледах местното първенство, а на лаптопа ми – мачовете в българското. Починах си година и шест месеца. Наблюдавах българския футбол и националния отбор”, обяви Петров.

Той посочи, че не е спирал да се интересува от това какво се случва у нас. Допълни и, че е имал вариант да работи в Китай.

„За мен е чест да съм тук, не се замислих, не става въпрос за пари, а да върнем някаква искрица. Имиджът в последните години спадна. Колкото ме вълнува пряко мен националния отбор, толкова вълнува и привържениците на българския футбол. Това е колективен спорт – да дадем искрица ще е радост. Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората“, заяви още новият селекционер.

„Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче – Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих и със селекционера на младежкия национален отбор”, обясни още Петров.

Според него трябва да има добра атмосфера, която да бъде пренесена и върху футболистите. „Желая да имат самочувствие и да нямат страх. Много ми се иска да не ги подценяваме, да имат самочувствие. С тях трябва да постигнем успехи и да им вярваме“, категоричен беше новият треньор.

Той допълни, че ще бъде даден шанс на млади играчи, като обясни, че ще му се наложи да пътува и да наблюдава. Необходимо било да се говори с почти всички отбори. „Ще отидем да видим как се готвят, ще трябва да реагирам по много бърз начин, за да има повече време за работа”, смята Петров.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *