Топ теми

Новогодишен сач

Необходими продукти:

  • пилешко месо – 1 бр. гърди
  • чушки – по 1/2 бр. зелена, червена, жълта
  • печурки – 8 бр.
  • лук – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка – суха или прясна
  • зехтин – 3 с.л.
  • кашкавал – шепа настърган

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Обелете гъбите и нарежете на парчета, а лука на полумесеци.

Чушките нарежете също на парчета. Сложете всичко в голяма купа.

Добавете зехтина, солта, черния пипер и мащерката. Разбъркайте всичко много добре.

Прехвърлете в сача и сложете в студена фурна на 150 градуса за около половин час.

Намалете след това на 180 и печете около 1.5 часа.

Поръсете с кашкавала, изчакайте да се разтопи и извадете сача.

Сервирайте веднага, докато е топъл.

Ако обичате люто, може да сложите и едно люто чушле в новогодишния сач.ezine.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *