Необходими продукти:
- пилешко месо – 1 бр. гърди
- чушки – по 1/2 бр. зелена, червена, жълта
- печурки – 8 бр.
- лук – 1 бр.
- сол
- черен пипер
- мащерка – суха или прясна
- зехтин – 3 с.л.
- кашкавал – шепа настърган
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на малки хапки.
Обелете гъбите и нарежете на парчета, а лука на полумесеци.
Чушките нарежете също на парчета. Сложете всичко в голяма купа.
Добавете зехтина, солта, черния пипер и мащерката. Разбъркайте всичко много добре.
Прехвърлете в сача и сложете в студена фурна на 150 градуса за около половин час.
Намалете след това на 180 и печете около 1.5 часа.
Поръсете с кашкавала, изчакайте да се разтопи и извадете сача.
Сервирайте веднага, докато е топъл.
Ако обичате люто, може да сложите и едно люто чушле в новогодишния сач.ezine.bg
