Обединението на благоевградската „Грома Холд” и банското „Авон-5” с най-ниска ценова оферта за ремонта на уличната мрежа в Банско

Новото ДЗЗД „Улици Банско 2021“, в което влизат благоевградското дружество „Грома Холд“ ЕООД, представлявано от Виктор Велев, и банското „Авон-5“, представлявано от Георги Бенин, е с най-ниска ценова оферта по обществената поръчка на община Банско за ремонт на уличната мрежа в курортната община. Предложената от обединението цена е в размер на 2 204 585 лв. без ДДС, или 2 645 502 лв. с ДДС. Тя е с 41 798 лв. по-ниска от прогнозната стойност на поръчката, която е в размер на  2 239 416 лв. без ДДС, или 2 687 300 лв. с ДДС.

Със съвсем малка разлика в ценовите оферти са  софийското дружество „С.И.С. М-Строй“ ЕООД, представлявано от Светломира Парушкова, която е дала цена за изпълнение от 2 684 685 лв. с ДДС, и  „Галчев Инженеринг“ на Марияна и Любомир Галчеви, чиято цена е в размер на 2 684 849 лв. с ДДС.

Най-високата оферта е дадена от четвъртия участник – благоевградската „Браво строй“ ЕООД на Димитър Янков, която е дала цена от 2 686 561 лв. с ДДС. От протокола за работата на комисията става ясно, че „Браво строй“ ЕООД, в случай че бъде избрана за изпълнител, ще работи с още две фирма като подизпълнители – ЕТ „Димитър Янков – Кенеди метал“ и „Благоустройствени строежи“ ЕООД.

Предстои комисията да оцени техническите и ценовите предложения на участниците и да излезе с предложение за избор на изпълнител. 

Обществената поръчка е за ремонт на улици в Банско, Добринище и селата Кремен, Места и Филипово. Дейностите включват ремонт на асфалтови и тротоарни настилки, смяна на бетонови бордюри, изкърпване на съществуващи асфалтови настилки, ремонт на повърхностните водоотвеждащи съоръжения, подмяна на капаци на ревизионните шахти на подземните комуникации и др.

В курортния град ще бъдат обхванати 17 улици. На част от тях са предвидени цялостни ремонти на определени участъци, а на други – части от тях, като тротоари, напоителни канали или други. Обществената поръчка обхваща още ремонт на три общински паркинга, междублоковото пространство при кръстовището на ул. „Места“ и ул. „Христо Смирненски“, и входните улици в трите промишлени зони Рупчовец, Забиница и Север.

В Добринище ремонтните дейности ще обхванат ул. „Христо Смирненски“ и участъци от улиците „Търговска“ и  „Пирин“. 

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *