Обжалвания бавят рекултивацията на депото в Радомир и ремонта на четвъртокласни пътища, кметът Пл. Алексиев притеснен, че общината ще изпусне финансирането

Обжалвания бавят рекултивацията на сметището в Радомир. За възстановяване на земята на депото е осигурено финансиране по ПУДООС. Общината в Радомир обявява обществена поръчка, но тя два пъти е обжалвана от кандидатите, които са класирани на по-задно място.

„Това е причината да не може да се избере изпълнител. Кандидатите бяха 6. До момента заради това, че не се рекултивира депото, съм глобяван два пъти. Първата глоба е за 3000 лв., съставен ми е и втори акт, но не е излязло все още наказателното постановление. Очаквам там глобата да е 6000 лв.“, обясни кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Големият проблем пред общината обаче ще възникне, ако не се избере изпълнител, който да извърши възстановяването. Тогава ще бъде прекратено финансирането от ПУДООС и местната власт ще бъде принудена да плаща рекултивацията със собствени средства.

Обжалвания на обществената поръчка от кандидат-изпълнители спъват и ремонта на улици и четвъртокласната пътна мрежа. Жалбите са от класираните на второ и трето място. Това обаче проточва процедурата прекалено дълго във времето.

„Няма как да правим ремонти през зимата“, каза още Алексиев.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *