Необходими продукти:
- яйца – 3 бр.
- захар – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1 бр.
- олио – 6 с.л.
- брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
- прясно мляко – 1 ч.ч
- ванилия – 1 бр.
- праскови – 2 бр.
Начин на приготвяне:
В дълбока купа си счукваме яйцата и добавяме захарта. Разбиваме добре.
Към сместа добавяме олиото и прясното мляко.
Отново разбиваме много добре.
Пресяваме си брашното, като в него прибавяме и бакпулвера.
Готовото пресято брашно прибавяме към сместа както и ванилията.
Обелваме си прасковите и ги нарязваме на ситно кубчета.
Добавяме накрая и тях.
Приготвяме си съд, в който изсипваме сместа за прасковения сладкиш и поставяме в печката
Печем до пълната му готовност. gotvach.bg
loading...