Овчарски пай с гъби

Необходими продукти:

  •  около 1 кг картофи
  • • 250 мл прясно мляко
  • • 50 г масло
  • • 400 г кайма
  • • 1 глава лук
  • • 1 бр. морков
  • • 400 г гъби
  • • 100 г шунка или филе
  • • 200 г кашкавал
  • • 150 г грах от консерва

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. От сварените картофи, млякото и маслото се приготвя пюре, което се обърква с настъргания кашкавал. В друг съд се задушават нарязания на ситно лук и моркова. Към задушените зеленчуци се добавя каймата, която се разбърква с лука и моркова, и задушаването продължава. След като каймата се позапържи се добавя нарязаната на ситно шунката. Каймата и филето се разбъркват добре, и след около 2-3 минути се добавят и нарязаните гъби. След като сместа е готова се маха от котлона и се добавя грахът.
В глинени или йенски гювечета се сипва от каймата до около половината от гювечето. Другата половина се донапълва хубаво с пюрето смесено с кашкавала. Повърхността се заглажда и готовите гювечета се запичат на фурна до получаване на коричка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *