![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2022/02/6-69-765x510.jpg)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 550 г
- кисело мляко – 200 г
- сирене – 200 г
- яйца – 3 бр. +1 белтък
- сода за хляб – 1 ч.л.
- сол – 1 ч.л.
- ЗА НАМАЗВАНЕ
- жълтъци – 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика замесваме гладко и меко тесто.
В намаслена тава разстиламе тестото, равномерно навсякъде.
С помощта на пластмасова огрибка нарязваме тестото на ромбчета или квадрати.
Намазваме с жълтъка, разбит в малко вода. Поставяме тавата в загрята фурна на 200 градуса.
Печем тутманика за около 40 мин. Поднасяме го с айран.
Овчарският тутманик е готов.
loading...