Овчарски тутманик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 550 г
  • кисело мляко – 200 г
  • сирене – 200 г
  • яйца – 3 бр. +1 белтък
  • сода за хляб – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци – 1 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика замесваме гладко и меко тесто.

В намаслена тава разстиламе тестото, равномерно навсякъде.

С помощта на пластмасова огрибка нарязваме тестото на ромбчета или квадрати.

Намазваме с жълтъка, разбит в малко вода. Поставяме тавата в загрята фурна на 200 градуса.

Печем тутманика за около 40 мин. Поднасяме го с айран.

Овчарският тутманик е готов.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *