НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4-5 средно големи тиквички
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал
3 яйца
50 гр. галета
3-4 суп.лъжици брашно
олио за намазване
копър 1/2 връзка
1 ч.лъжичка сух чесън
сол
черен пипер
300 мл.прясно или кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се измиват и нарязват на шайби. В намазана с олио тава се нареждат един ред тиквички. Поръсва се с натрошено сирене и малко от галетата. Добавят се сол и черен пипер по желание. По този начин се нареждат всички тиквички. Прави се заливка от разбитите яйца, мляко, брашно, като в нея се добавят копър и чесън. Залятите тиквички се пекат в умерена фурна до зачервяване. След това се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат отново.
loading...