Необходими продукти:
30 г масло
60 г кашкавал
140 г сирене
сол на вкус
320 мл прясно мляко
3 яйца
1 кг. картофи
Начин на приготвяне:
loading...
- Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парчета. Сварете картофите, така че да останат леко сурови.
- Отцедете водата, оставете картофите да се охладят.
- Настържете сиренето на едро или го натрошете.
- В дълбока купичка разбийте яйцата и към тях на тънка струйка добавете млякото. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.
- Намажете с масло дъното на йенска тавичка и изсипете половината от картофите, като ги разпределите равномерно.
- Поръсете със сиренето.
- Отгоре разпределете парченцата масло.
- Изсипете останалите картофи и заравнете повърхността.
- Залейте внимателно с разбитите яйца и мляко.
- Печете на 180 градуса, около 30 минути или докато повърхността се зачерви.
- Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до зачервяване.
- Оставете огретена да се охлади и сервирайте с кисело мляко или салата по ваше желание.