НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- броколи – 1 глава, около 500 г
- готварска сметана – 500 мл
- кашкавал – 200 г
- топено сирене – 150 г
- черен пипер – 1 ч.л. смлян (или на вкус)
- лимонов сок – 2 – 3 с.л.
- сол
- магданоз – 2 с.л. сушен
- магданоз – свеж за поръсване на готовото ястие
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте броколите под течаща вода. Накъсайте ги на розички.
На котлона поставете голям съд с вода и малко сол. Загрейте на силен огън и щом течността заври пуснете вътре броколите. Варете 7 минутки и отцедете от водата.
В тавичка, леко намаслена подредете розичките и ги посолете леко.
За заливката намачкайте хубаво топеното сирене с лимоновия сок. Сипете сметаната, сол на вкус, черния пипер и сушения магданоз. Разбъркайте хубаво до хомогенност и залейте броколите.
Отгоре настържете кашкавала и запечете до златисто на 200 градуса в предварително загрята фурна.
loading...