Огретен с тиквички и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тиквички – 400 г (вместо тиквички може и спанак)
  • масло – 40 г
  • сол
  • брашно – 20 г
  • яйца – 1 бр.
  • сирене – 100 г
  • кашкавал
  • прясно мляко – 200 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичките се нарязват на тънко и се задушават в маслото. Посоляват се на вкус.

Добавя се надробеното сирене, кашкавал и брашно. Ястието се залива с млякото и яйцето. Запича се в умерена фурна, докато тиквичките поемат млякото с яйцата.

Изважда се от фурната, настъргва се с останалия кашкавал и пак се пече за 10 минути.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *