
Необходими продукти:
- яйца 2 броя
- сол 1/2 кафена лъжица
- сирене 30 грама
- краве масло 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за омлет със сирене е подготовката на яйцата. Яйцата трябва да са на стайна температура. В купа разбивате яйцата заедно със солта в помощта на тел за разбиване. Яйцата трябва да са добре разбити. Използвайте тиган с диаметър 22-24 сантиметра.
- Най-добре е да използвате тиган с незалепващо покритие. Сгорещете го на котлона, след което сложете в него кравето масло и го размажете по повърхността на тигана. Изсипете разбитите яйца и наклонете тигана, така че да се разпределят равномерно в тигана. Оставете тигана на котлона за 2-3 минути, докато омлетът започне да става плътен.
- Натрошете сиренето и и го поръсете върху едната половина на омлета. Използвайте качествено твърдо сирене. С дървена шпатула внимателно отлепете половината на омлета, захлупете я върху другата половина, прегъвайки го на две. Печете още минута-две. Сервирайте омлета със сирене с прясна салата, като доматената салата е най-подходяща.supichka.com