Опасен рецидивист се издъни, имал лош навик

Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо Е. Радойски за извършени от него няколко кражби в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т.3, пр. 2, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

В периода от 28.11.2016 г. до 13.02.2017 г., от различни места в гр. Кюстендил, обвиняемият откраднал велосипед марка „Балкан“, шоколадови и сладкарски изделия, мъжки парфюм и други вещи. Общата им стойност възлиза на 195.64 лв.

Делото е било внесено в Районния съд с обвинителен акт. В хода на съдебното следствие Радойски е възстановил причинените вреди на пострадалите от деянието му лица. Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура –Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено ефективно наказание в размер на две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Съдът е одобрил постигнатото споразумение, което има характер на влязла в сила присъда. Тя е поредна за Е. Радойски, който е многократно осъждан.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *