Опасност! Никога не слагайте телефона си на тези пет места

Съвременният човек е силно зависим от нсвоя смартфон и винаги го носи със себе си, без да подозира за възможните ужасни вреди.

На първо място – никога не слагайте телефона си в задния джоб на дънките или панталона. Мястото е изключително удобно, но няма нищо по-лесно от това някой да ви го открадне, тъй като обикновено устройството не се побира напълно в джоба. 

Освен това, може да забравите, че го носите там и случайно да седнете върху него и да го повредите. Да не говорим, че телефонът може случайно да отключи и да се „обади“ на някого, тъй като екранът реагира на задните части както на пръстите.

За мъжете пък е категорично непрепоръчително да носят телефона си в предния джоб на панталона. Доказано е, че електромагнитните вълни, които устройството излъчва, оказват отрицателен ефект върху репродуктивната система и по-специално върху активността на сперматозоидите.

Не е препоръчително да притискате телефона към бузата си, когато отговаряте на повикване. Изследвания вече доказаха, че екранът на смартфона е изключително мръсна повърхност, върху която има повече бактерии, отколкото в обществените тоалетни. 

Това може да причини кожни проблеми – пъпки и акне. Освен това насочвате електромагнитно излъчване към мозъка си, а това може да повлияе неблагоприятно на неговото функциониране.

Не оставяйте смартфона си близо до източник на топлина – до батерии, печки, фурни. Те могат да го повредят или дори да го взривят.  Когато навън времето е много горещо, е препоръчително да криете телефона си от пряка слънчева светлина. 

Една от най-честите грешки, които допускаме, е да се взираме в екрана на телефона преди лягане, както и веднага след събуждане. И заспиваме, слагайки нашия верен приятел под възглавницата или близо до нея. Това обаче е изключително опасно! 

Продължителното електромагнитно излъчване, което се намира директно до главата, причинява чести главоболия или световъртеж. Има и случаи, в които телефонът е избухвал точно под възглавницата. Заради липса на вентилация той прегрява, топлината не се разсейва и системата експлодира, пише jenata.blitz.bg.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *