Оризови нудли с пилешко и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
оризови нудли – 100 г
пиле – 1 бр. гърди или филе от бутче
гъби – 10 печурки
моркови – 1 бр. голям
пресен чесън – 1 стрък
пресен лук – 4 стръка
соев сос – 5 – 6 с.л. или на вкус
сусамово олио – 2 с.л.
лимонова трева – 2 щипки, на прах
джинджифил – 1 щипка, на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Кипнете вода в касерола, отстранете от огъня и сложете в нея оризовите нудли да се хидратират и набъбнат.

През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън на едро. Перцата на лука или част от тях заделете.

Почистете и нарежете гъбите и моркова – гъбите на филийки, а моркова на тънки пръчици.

Сварете пилешкото месо, така че да остане крехко. Може да се запече или запържи със зеленчуците, но аз го предпочитам така, защото ползвам и малко от бульона от варенето.

Загрейте тиган уок със сусамовото олио и сотирайте, първо, морковите за минутка, после добавете гъбите и гответе на силен огън, колкото да хванат лек загар, но да останат крехки. Накрая сложете лука и чесъна, а след минута сипете соевия сос, лимонова трева и джинджифил.

Хубаво разбъркайте и добавете пилето на парченца, после и нудлите. Сипете малко от пилешки бульон и гответе 2 минутки, за да се смеси всичко добре.

Добавете зелените перца от лука (накълцани) и сервирайте в две купички нудълс с пиле./готвач.бг



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *