
Необходими продукти:
- ориз 2 чаени чаши
- моркови 3 броя
- лук 1 брой
- чушка/пиперка 1 брой
- печурки 10 броя
- царевица 1/2 чаена чаша
- грах 1/2 чаена чаша
- магданоз 1/2 връзка
- черен пипер 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Лукът нарязвате на ситно, почиствате и нарязвате и морковите, чушката и гъби. В дълбок тиган сгорещявате ½ чаена чаша олио и изсипвате морковите, лука, гъбите, чушката и измития ориз. Разбърквате докато оризът се позапържи и стане прозрачен.
Към смета добавяте царевицата и граха, от консерва или замразени, добавяте 1 чаена лъжица сол, както и черния пипер, разбъркайте. Изсипете сместа в тава, добавете 5 чаени чаши вода и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата напълно изври и оризът е напълно сварен.
Преди сервиране поръсвате ориза със зеленчуци със ситно нарязан магданоз.