Ориз със зеленчуци и кашу

Необходими продукти:

2 ч.ч ориз „Басмати“

6 моркова

1 тиквичка

2 скилидки чесън

1 връзка пресен лук

1 връзка копър

1 връзка магданоз

4 шушулки кардамон

1 дафинов лист

4 с.л. зехтин

60 г суово кашу

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Лукът се почиства и нарязва наситно, чесънът също. Шушулките кардамон се смачкват с нож. Копърът и магданозът се измиват и се нарязват наситно, заедно със стеблата. Тиквичката се измива и от нея се оформят ленти с белачката (без сърцевината).

В дълбок тиган се сгорещява зехтинът. Глагат се лукът, морковите, чесънът и хубаво се запържват. След това се прибавят кардомонът, кашуто, запържват се леко. Подправят се с дафиновия лист, магданоза и копъра.

Оризът се измива няколко пъти, докато стане бистра водата, и се прибавя в тигана. Пържи се докато стане стъклен. Наливат се 4 чаши вода. Овкусява се със сол и черен пипер. Похлупва се и се оставя на огъня, докато оризът стане готов- около 15 мин.

Нкарая се добавят тиквичите, котлонът се изключва, похлупва се и се оставя 2-3 минути под капак, докато тиквичките омекнат на парата.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *