Ориз със спанак и гъби

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. ориз
  • • 500 г спанак
  • • 150 г гъби
  • • 1 глава пресен лук
  • • 1 голям морков
  • • 1 скилидка чесън
  • • зехтин
  • • магданоз
  • • черен пипер, сол
  • • гъбен бульон

Начин на приготвяне:

Нарязват се почистените гъби, и се сваряват в подсолена вода за 3-4 минути. В по-дълбок тиган се запържва ситно нарязаният лук и настъргания морков, след това се добавят гъбите, запържват се и те за 2-3 минути и се слага ориза. След като ориза стане прозрачен се слага и нарязаният спанак и подправките (чесън, черен пипер, сол), оставя се на котлона за 2-3 минути, като се бърка постоянно. В подходяща тава се изсипва цялата смес и се долива с гъбеният бульон в пропорция 3 към 1 (на 2 ч.ч. ориз, 6 ч.ч. вода), ако не ви стигне се долива с вода. Слага се във фурната на 250С, а след като го извадим слагаме и ситно нарязан магданоз. Когато изстине малко, разбъркваме леко.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *