
Необходими продукти:
- ориз – 1 ч.ч.
- тиквички – 1 бр. малка
- зелени чушки – 2 бр
- печени чушки – 2 бр.
- гъби – 300 г от буркан
- моркови – 1 бр.
- лук – 1 малка глава
- чесън – 4 скилидки
- магданоз – 1 връзка
- домати – 1 бр. розов домат
- сол
- черен пипер
- чубрица
- зеленчуков бульон – 2 кубчета
- олио – 20 мл
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и се реже на ситно. Морковът също се бели и се настъргва на едро ренде.
Чесънът се почиства от люспите и се реже на филийки. Тиквичката се измива и се реже на малки кубчета.
Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ивички.
Печените червени чушки също се режат на ивички. Доматът се реже на кубчета. Оризът се измива. В дълбока тенджера се сипва олиото и се оставя да се сгорещи.
След това в тенджерата се слагат лукът, морковите и чесънът, да се задушат. След това се добавят и останалите зеленчуци. Накрая се слагат доматите.
След това се слага оризът, доливат се 3 чаши вода, слагат се подправките, зеленчуковият бульон, разбърква се и оризът с гъби се оставя да къкри на тих огън до готовност.
Магданозът се реже на ситно и се добавя накрая.