Ориз с гъби и тиквички

Необходими продукти:

  • ориз – 1 ч.ч.
  • тиквички – 1 бр. малка
  • зелени чушки – 2 бр
  • печени чушки – 2 бр.
  • гъби – 300 г от буркан
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 малка глава
  • чесън – 4 скилидки
  • магданоз – 1 връзка
  • домати – 1 бр. розов домат
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • зеленчуков бульон – 2 кубчета
  • олио – 20 мл

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и се реже на ситно. Морковът също се бели и се настъргва на едро ренде.

Чесънът се почиства от люспите и се реже на филийки. Тиквичката се измива и се реже на малки кубчета.

Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ивички.

Печените червени чушки също се режат на ивички. Доматът се реже на кубчета. Оризът се измива. В дълбока тенджера се сипва олиото и се оставя да се сгорещи.

След това в тенджерата се слагат лукът, морковите и чесънът, да се задушат. След това се добавят и останалите зеленчуци. Накрая се слагат доматите.

След това се слага оризът, доливат се 3 чаши вода, слагат се подправките, зеленчуковият бульон, разбърква се и оризът с гъби се оставя да къкри на тих огън до готовност.

Магданозът се реже на ситно и се добавя накрая.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *