
Нарязваме месото ( става много вкусно с агнешко) и в мазнина го „запечатваме“, после добавяме вода, да се сготви.
Задушаваме една голяма глава лук и една връзка зелен лук и спанак. После добавяме една чаша предварително измит ориз и той леко да се запържи. Добавяме 1 с.л. червен пипер, наливаме около 1.200 л от бульона, един морков, нарязан на не много ситно, 2 скилидки чесън и една лъжичка доматено пюре. Накрая добавяме джоджен.
Всичко е сварено и яденето е готово!
Изсипваме в тавичка, нареждаме отгоре месото и оставяме тавичката във фурната на горен реотан, леко да се запече. Става много вкусно и сочно.
Това ястие може да се сготви с лапад или коприва, а месото освен агнешко, може да бъде пилешко.
И защо думата ориЗ е написана със С?