Орлетата посрещат „Марек“ на обяд с виртуални билети, кондиционният треньор Г. Петров: Не вярваме в тичането около терена с часове

Орлетата посрещат „Марек“ днес на обяд в дома си стадион „Христо Ботев“. Първоначално спарингът беше планиран да се играе на базата в село Рилци, а промяната официализирана вчера. Началният съдийски сигнал на първата за благоевградчани и втора за дупничани проверка след паузата ще прозвучи в 12.00 ч. По почина на „Левски“ и други елитни клубове, ръководството на „Пирин“ пуска в продажба виртуални билети с цена 2 лв. Достъпът на фенове на трибуните е забранен заради епидемичните мерки.

Кондиционният треньор Георги Петров разказа как върви подготовката на зелено-белите и разкри любопитни подробности за прилаганите методи на работа в неговата област. „Всичко, което предварително сме планирали, се реализира в пълен обем. Начинът, по който момчетата тренират, е наистина изключителен. Показват огромно старание и това ще даде желаните резултати в следващите седмици. За момента наблягаме изключително върху усъвършенстване на физическите им качества и издръжливостта. Прилагаме доста съвременни методи, като над 90 процента от заниманията на терен се реализират чрез игрови и футболни способи. В нашия екип не вярваме в тичането около игрището с часове, а смятаме, че едно качество на футболистите може да се подобри чрез целенасочено, специфично натоварване, което освен физиката, тренира и индивидуалната техника, както и тактическата дисциплина в отбора. Натоварванията са дори по-тежки, когато са специфични, но играчите го приемат и осъзнават, поради което тренират с невероятно темпо и интензивност. Замръзналите терени няма да повлияят на тренировъчната ни програма. Новите попълнения също се включиха в основната група, намират се в добро функционално състояние и това ще улесни адаптацията им. Много сме доволни от състоянието, в което се върнаха момчетата след празниците. Бяха им раздадени индивидуални програми, а медицинските изследвания показаха, че всеки ги е спазвал, което показва нивото на професионализъм у тях. Имаме още 4 седмици до първия кръг, достатъчно време, за да вкараме отбора в оптимална форма“, коментира Г. Петров.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *